Bedrijfsinformatie

George Bontjer grondverbetering is een bedrijf met reeds 30 jaar ervaring in de grondverbetering, ten behoeve van de landbouw.

De hoofdmoot is grondverbetering door middel van spitten met de kraan. Hierbij wordt gewerkt volgens de wensen van de klant, bijvoorbeeld spitten met behoud van bouwvoor; dit is om verschraling te voorkomen, of egaliserend spitten; bij te veel hoogteverschil worden de laagten vanuit de hoogten volgedumperd. Hierbij wordt sterk opgelet dat de zandkop niet verschraalt en de laagten juist worden verschraald.

Bij "moeheidsvrij"spitten wordt zo gespit dat de schone grond bovenop komt, voor bijvoorbeeld bollen- of pootaardappelteelt.

Wij geven advies, begeleiding en voeren uit. Wij stellen complete verbeteringsplannen op; ook voor nieuw te vestigen bedrijven. Door de lage overhead kosten (moeder de vrouw) kunnen wij de prijzen laag houden.

De mogelijkheid is er om op uw grond tot wel 8 meter diep te spitten; dit kan voorkomen in veengaten. Door het verkeerd bewerken van uw grond op deze diepte, kan deze zodanig verslechteren dat u er niet meer op kunt werken. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij dit voorkomen.

Wij geven deskundig advies. Niet alle grond is voor verbetering vatbaar. Bij proefboringen adviseren wij ook geregeld: Afblijven, niks aan doen! Het kan alleen maar minder worden. De verbetering aan uw grond moet u zien als een investering. Bij "mislukte" of "gelukte" oogst kan de investering in een jaar worden terugverdiend.